torstai 4. kesäkuuta 2009

Keskiviikkona 3.6. Häkämiestä ahdistaa valtion omistajuudesta vastaaminen ja minä menin satamahommiin

Osallistuin Finlandiatalolla Valtion omistajapolitiikkaa käsittelevään seminaariin. Omistajapolitiikasta ja valtionyhtiöistä vastaava ministeri Häkämies latasi puheessansa olan takaa - etten sanoisi vähän törpösti hyvin käyttäytymistapojen vastaisesti. Hän haukkui oppositiota useaan kertaan, SDP:n nimeltä ja ay-liikkeellekin riitti haukkuja useaan kertaan.

Ministeriä ei huvita kyselytunnilla vastata kysymyksiin valtionyhtiöistä. Palkitsemisjärjestelmistä ja lakkautetuista tehtaista ja työpaikkojen irtisanomisista ei ole kuulemma kivaa keskustella. Näillä asioissa on alettu politikoimaan hänen mielestään stressiksi asti. Mainitsi hän puheessaan nimitysvaltaa yhtiöiden hallituksiin valittaessa suosittavansa naisten määrän kasvattamista ja monipuolisuutta. Kiva!

Aika hassua olisi, jos muutkin ministerit olisivat niin herkkähipiäisiä, ettei heidän hallinnonalasta saisi kysyä kyselytunneilla eikä arvostella tai ehkei keskustellakaan.

Lipsahti ministeriltä valheitakin, että pörssiyhtiön tekemisistä olisi välikysymykseen asti menty. Ei nyt sentään, vaikka arvostelu olisi kovaakin, tunnemme pörssisäännöt SDP:ssä, silloin kun olemme hallitusvastuussa ja silloinkin kun olemme oppositiossa.

Voimia Häkämiehelle, joka jo julkisuuteenkin on valitellut, että on liikaa hommia, kun on puolustusministeri ja valtioyhtiöiden vastuuministeri. Ei oo helppoo, mutta valtaan liittyy vastuuta, avoimuutta ja malttia osallistua keskusteluun. Kiitos Häkikselle seminaarissa keskustelusta!

***

Eilen tulin tosiaan Satamaliiton liittokokouksessa Porissa nimetyksi Satamaliiton hallitukseen 4 vuodeksi. Nimitykset ovat poliittisia, mutta siellä edustetaan jäsensatamia. Vaasan satama on siis taustallani. Mökkiremontin yhteydessä valaistui sataman upea historia: Vasabladet vuodelta 1900 kertoi satamasta pohjoiseen ja etelään lähtevien laivojen aikatauluja... On siinä maailmankuva laajentunut, kun on laivan kyytiin hypännyt ja lähtenyt meriä seilaamaan!

Ei kommentteja: