torstai 4. helmikuuta 2010

Ei uskottava sormi

Eduskunnan puhemiehen vaalin suuri hajonta yllätti kaikki. Sauli Niinistön 89 ääntä oli vähän, mutta demokraattisesti hänet on valittu eduskunnan johtoon.

Kokoomuksen nopeimmat ehtivät syyttää demareita herrasmiessopimuksen pettämisestä. Tapa on, että kukin eduskuntaryhmä valitsee oman ehdokkaansa, jota kaikki äänestävät. Sormi osoittaa väärään suuntaan. Hallituspuolueen kansanedustajia on 125, omat rivinsä ovat sekaisin. SDP ryhmässä on 45 jäsentä (2 sairaslomalla) ja Niinistöä ei äänestänyt yli 100 edustajaa.

Muhkein loanheittotemppu oli koittaa hämätä levottomuus uuden SDP:n ryhmäpuheenjohtajan operaatioksi. Heinäluoma ja me varapuheenjohtajat tulimme valituksi 20 minuuttia ennen puhemiesvaalia.

Niinistön johdolla olemme valmiit vaalikauden viimeisen eduskuntakauden työhön ja toivomme asiallista työtä yli puoluerajojen. Eduskunnan taloudenpidon on oltava kunnossa, avointa ja poliitikkojen työn arvostus nykyistä parempaa. Tässä työssä puhemies on kansanedustajien edustaja julkisuuteen päin.

Miapetra Kumpula-Natri
Sdp eduskuntaryhmän 1. vpj

Ei kommentteja: